Turer

Aktiviteter i området for store og små

 • Båtturer går fra Juan les Pins til: Iles st Lerins utenfor Cannes, Monaco og St. Tropez
 • SousMarine undervannsbåt går ut forbi Cap d’Antibes
 • Marineland www.marineland.fr rett utenfor Antibes (Biot) er en “hit” for barna. Her kan du beundre spekkhoggere gjennom en enorm glassvegg til bassenget. Du kan beundre delfinenes kunster, og ta en tur gjennom den undersjøiske glasstunnelen og se hai svømme rett over hodet ditt.  Adresse: 306 avenue Mozart – RN7, 06600 Antibes.  Vegg i vegg med Marineland finner du også fire andre fornøyelsesparker; La Petite Ferme Provencale (den lille gården), La Jungle des Papillons (sommerfugl-jungelen), Adventure Golf og Aqua-Splash. På gården kan du oppleve gårdsliv fra ponniryggen eller fra en liten elvebåt. I jungelen får du se blant annet sommerfulger, flaggermus og asiatiske otere. Adventure Golf kan by på en 18-hulls minigolfbane i tropiske omgivelser, mens du kan ta et avkjølende bad i vannparken Aqua-Splash – som kan by på bølgebasseng og 12 vannrutsjebaner.
 • Ellers for barn er parken i la Pinede med lekeapparater, radiobiler og karusell, for større barn (dvs 5 år) er go-cart banen ved stranden veldig populær.
 • Språkskolen www.cia-france.com/ i Antibes anbefales dersom du ønsker å friske opp fransken eller starte fra “scratch”. Tilbyr variert og bredt kurstilbud.
 • Picassomuseet i Antibes www.antibes-juanlespins.com/fr/culture/musees/picasso/index.html
 • Krydder- og grønnsaksmarked i Antibes. Antikkmarked hver lørdag
 • Strandpromenaden langs La Croisette i Cannes eller Promenade des Anglais i Nice er flotte enten man ønsker å “promenere” eller jogge eller kanskje gå rollerblades.

15 tur og aktivitetsforslag i området:

Perlene ligger på rekke og rad i området mellom Cannes og Monaco, og det er mye som bør oppleves både for store og små. Under finner dere noen forslag:

 1. Med barn er det et absolutt must å bruke en dag i Marineland/Aqualand i Biot. Det lønner seg å kjøpe kombinasjonsbillett slik at man gjør begge deler samme dag. På samme området finnes det også andre aktiviteter (bondegård, fugleparadis, tivoli, etc.) Man kan ta toget til Biot (en stopp fra Antibes) og man finner Marineland rett utenfor.
 2. For litt større barn er det en fantastisk klatreløype i skogen ved Villeneuve-Loubet som heter Canyon Forest. 3 forskjellige nivåer, med Tarzan-lianer på 331 meter i 70 km/t over ene dalen (mest avanserte nivået). Passer for barn fra 5 år og oppover (min. 110 cm høyde).
 3. Aquatica i Fresjus er 40 minutters kjøretur unna. Beste badelandet i regionen om man ønsker større utfordringer enn Aquasplash i Biot. Kan kombineres med å utforske Frejus/ St Raphael som begge er trivelige byer.
 4. Sett av minst en kveld til en bedre middag på stranden i Juan les Pins. Passer veldig bra også med barn som kan leke på stranden. Anbefaler spesielt Douce Plage eller Le Colombier.
 5. Lei rollerblades på enden av Promenade des Anglais i Nice (ved gamlebyen) og gå på den 7 km lange promenaden. Fantastisk flott tur for store og små. I tillegg er spesielt gamlebyen i Nice absolutt verdt et besøk.
 6. Cannes er kun 6 km fra Chalet des Alpes. Sett av en dag til shopping i Rue d’Antibes, lunsj i gamlebyen eller rett å slett å slappe av på stranden med en ramme av litt glamour, enten den offentlige stranden nedenfor Palais du Festival eller Z-plage til hotel Martinez eller Vegaluna Plage nedenfor Hotel Carlton om man vil koste på seg litt lux.
 7. Drar man litt i baklandet kommer man til en mye roligere verden. Kjør for eksempel via Valbonne til Gourdon for en fantastisk beliggende fjellby, spis lunsj her eller stopp i Tourettes- sur-Loup, Vence, eller St Paul de Vence på veien tilbake.
 8. For en helt spesiell opplevelse, stopp langs elven Loup på veien ned fra Gourdon og gå ned til elven hvor det er herlig klart fjellvann og dype kulper (parker rett etter den største tunnelen og gå ned en litt bratt sti til elven). Vil man heller ha fart og spenning kan man stoppe på FUN KART like før man kommer til Gourdon (Plateau de la Sarrée Route de Gourdon 06620 Le Bar sur Loup T: 04 93 42 48 08
 9. Man kan også reise lenger opp i fjellene, for eksempel Isola 2000 som ligger på 2000 meters høyde eller Auron. Begge er flotte skisteder som er åpne ut april men som også har masse aktiviteter på sommeren. Ca 1t 45 minutter med bil.
 10. Biot er en trivelig liten by noen km bak havet med flott utsikt og koselige gater og butikker. Her kan man rusle rundt og kikke, spise lunsj eller se på det berømte glassverket: La Verrerie de Biot.
 11. Rett forbi Nice kommer man til Villefranche-sur-Mer som er en veldig flott og trivelig by med fin sandstrand. Herfra kan man kjøre videre til Eze Village som ligger høyt over vannet med fantastisk utsikt og man kan avslutte dagen med et besøk i Monaco noen km lenger nord (Monaco Grand Prix i Formel 1 er i mai).
 12. Det er storslagent fyrverkeri i Juan og Antibes om sommeren – absolutt en opplevelse å få med seg. Husk å reservere bord i forveien på en strandrestaurant og sjekk på turistkontoret for tidspunkter.
 13. Jazz festivalen i Juan les Pins (Les mer om Jazz a Juan her) i midten juli og Jazz festivalen i Nice (Les mer om Nice Jazz Fest her) siste uken i juli har begge meget bra artister. Jazz-a-Juan har hatt toppnavn i 50 år og utendørskonsertene på stranden ved la Pinede har alltid fantastisk atmosfære.
 14. Filmfestivalen i Cannes i  mai er et verdenskjent og stjernespekket arrangement.
 15. Les mer om filmfestivalen i Cannes her.
 16. Det tradisjonsrike og spektakulære Nice Carnival går årlig av stabelen i februar/mars. Les mer om Nice Carnaval her